Close

Operatiekamer

VetClinic-8611.jpg

Dierenkliniek de Ronde Venen beschikt over een professioneel uitgeruste operatiekamer. 
De meeste operaties worden uitgevoerd dmv  injectie narcose icm indien nodig gasanesthesie. De operatiekamer beschikt over een anesthesieapparaat met de mogelijkheid tot beademing van de patiënt indien dit nodig mocht zijn. De patiënt krijgt 100% zuurstof met isofluraan als narcosegas.

Op deze manier kunnen we pijnstilling en anesthesie diepte heel goed regelen en aanpassen zodat de narcose zo veilig mogelijk verloopt.
Tijdens de narcose is de patiënt verbonden met een moderne bewakingsmonitor.

Deze is uitgerust met een ECG module ter controle van het hart. Ter controle van de ademhaling meet deze monitor door middel van een zogenaamde capnograaf de hoeveelheid koolzuur in de in- en uitademingslucht en de ademfrequentie.  Daardoor kunnen we tijdig maatregelen nemen als er afwijkingen optreden. Tenslotte wordt ook de lichaamstemperatuur gemeten.  
Met behulp van een warme deken en een warmtemat kunnen we zorgen dat de lichaamstemperatuur stabiel blijft.

Met behulp van deze apparatuur is de narcose zeer goed te sturen en kunnen we op een veilige manier een dier opereren. Het risico dat er wat fout gaat bij een narcose is op deze manier maar zeer klein. De bewakingsapparatuur waarschuwt al bij kleine afwijkingen waardoor we in kunnen grijpen voordat er echt gevaarlijke situaties ontstaan.
Als u wilt kunt u altijd een kijkje komen nemen in de operatiekamer . U kunt dan een afspraak maken voor een rondleiding in de kliniek. Zodat u een goed gevoel krijgt als u uw dier bij ons moet achterlaten voor een operatie.