Close

FEBRUARI: Maand van het gebit

Voor de 10e keer op rij is er speciale aandacht voor het gebit.

Zo belangrijk is een schone mond voor zowel kat als hond. 

Voor iedereen die komt met zijn of haar huisdier voor een gebitscontrole ligt er een leuke attentie klaar, uiteraard voor een schoon gebit!!

Een schone mond is een voorwaarde voor een gezond lijf en een frisse adem.

Daarom is ook dit jaar februariweer de maand van het gebit.  U kunt dan de hele maand gratis de tanden van uw huisdier eens goed laten inspecteren bij één van onze assistentes. Zij zullen u een passend advies geven over hoe u het gebit zo optimaal mogelijk kunt houden. 

Maak hiervoor wel even een afspraak, dan weten we zeker dat er tijd is.  

Wat betekent een afgebroken kies of tand ?

Als een tand of kies afbreekt, dan komt in bijna alle gevallen het wortelkanaal open te liggen. Als het wortelkanaal open gaat, is dat een mooie ingang voor alle mondbacteriën. Die geven een forse kies- of tandwortel ontsteking en uiteindelijk zelfs een kaakbotontsteking.

Dit betekent veel pijn! In de meeste gevallen zult u hier niks van merken, dieren laten pijn vaak moeilijk zien, zeker wat het gebit betreft.

En….bovendien zullen ze instinctief gewoon blijven eten. Als u ziet dat uw dier een afgebroken kies of tand heeft, maak dan een afspraak voor een gebitscontrole.  

Facebook ACTIE HELP ELKAAR

Als geen ander weten wij dat het schoonhouden van het gebit van je dier heel lastig kan zijn. Op deze website en op facebook plaatsen we daarom een lijst met handige tips! 

Heel vaak krijgen wij van eigenaren hele goede ideeen om tanden schoon te houden daarom vragen wij aan iedereen mee te denken. Foto's en tips zijn welkom zodat iedereen ideen op kan doen en dat we van elkaar kan leren. DEEL daarom uw ideeen en heb je ideeen nodig kijk dan op de lijst!!

Voor vragen, opmerking of advies: loop even binnen of bel gerust!