Close

De Kliniek

Wat vindt er waar en hoe plaats in onze dierenkliniek? Kijk en lees mee.


Opname

In deze ruimte worden dieren verzorgd die zijn opgenomen. Soms wordt een dier opgenomen voor observatie als onduidelijk is wat het mankeert. Ook als een dier zeer intensieve (medische) verzorging nodig heeft, wordt het door ons opgenomen. Natuurlijk verblijven hier ook de dieren die zijn geopereerd en uitslapen van de narcose.


In de ruime benches liggen de dieren op kleedjes op verwarmde matjes, (indien nodig), of onder een warmtelamp.

 

VetClinic-8712.jpg

Röntgenkamer

In deze ruimte kunnen röntgenfoto's gemaakt worden van uw huisdier. 
Tijdens het maken van een röntgenfoto dienen we ons altijd goed te beschermen tegen de schadelijke straling, dus we dragen een loodschort en loodhandschoenen.


Met een röntgenfoto kunnen we als het ware in het dier kijken. De botten zijn heel goed te zien op een foto, maar ook buikorganen zoals lever, milt nieren en darmen. Ook borstorganen zoals longen en het hart zijn goed te beoordelen.

Operatiekamer

Dierenkliniek de Ronde Venen beschikt over een professioneel uitgeruste operatiekamer. Hier worden de dieren die geopereerd gaan worden onder narcose gebracht door middel van een injectie of gasanesthesie. Veiligheid voor uw huisdier en beperking van zoveel mogelijk risico’s staan bij ons voorop. 


Tijdens de narcose is de patiënt verbonden met een moderne bewakingsmonitor voor controle van ademhaling en hartslag. Met behulp van een warme deken en een warmtemat kunnen we zorgen dat de lichaamstemperatuur stabiel blijft. 

Als u wilt kunt u altijd een kijkje komen nemen in de operatiekamer. U kunt dan een afspraak maken voor een rondleiding. 

Tandheelkunde

Als er iets aan het gebit verandert, vertelt uw huisdier dit doorgaans niet zelf. De meeste gebitsproblemen worden namelijk vastgesteld door het gebit te inspecteren en er dus regelmatig naar te (laten) kijken. Een schoon en gezond gebit is een voorwaarde voor een goede kwaliteit van leven. 
Onze paraveterinairen kunnen u op weg helpen met advies over onder andere voeding, kluiven en  tanden poetsen. De behandeling van gebitsreiniging komt regelmatig voor. Deze behandeling vindt plaats onder narcose. Met behulp van moderne apparatuur en röntgenfoto's voeren we de behandeling zo optimaal mogelijk uit.